In feite laat je interieur zien wie jij bent. De kleuren die gebruikt, de accessoires, de kleur op de muur en van de gordijnen, en dus ook je bank. Maar hoe kies je nou de perfecte bank die precies bij jou past? Niet alleen de vorm van de bank is belangrijk, maar ook de grootte, de kleur en welke materialen er gebruikt worden. Daarnaast is misschien het belangrijkste wel het zitcomfort van de bank.

Ook hangt het er natuurlijk vanaf of je een groot gezin hebt, of dat je alleen bent, of je graag relaxt op een zachte zitting of dat je graag meer steun hebt en hoe rechtop je wilt zitten.

Welke opstelling moet je kiezen?

Banken zijn er in veel verschillende opstellingen en groottes, daarom is het belangrijk te kijken naar welke bang het beste past in jouw woning. Heb je een groot huis of juist een kleine woonkamer? Wil je een grote hoekbank waar iedereen op kan zitten of ben je alleen en heb je voldoende aan een 2,5 zit? Niet alleen de samenstelling van je gezin is hierbij van belang, maar ook je levensstijl en omgeving.

Welke kleur bank kies je?

Ook de kleur is een heel belangrijke keuze. Kijk eerst eens goed naar de kleuren op de muur. Je wilt niet dat je bank vloekt met de rest, maar ook niet dat hij verdwijnt in alle kleur. Heb je lichte muren en bijvoorbeeld witte of grijzen meubels, dan is een grijskleurige bank ideaal. Maar wanneer je juist van meer kleur houdt, kun je hier ook voor kiezen. Zorg er dan wel voor at het past bij de rest van je woning. Ook hier is overigens de gezinssamenstelling weer van belang. Heb je jonge kinderen en huisdieren, dan kies je beter niet voor een lichtkleurige bank.

Ben je niet trendgevoelig, of vind je het eng een trendkleur te volgen? Dan is het verstandig een mooie, neutrale kleur te kiezen. Hiervan weet je zeker dat dit altijd goed is, en het past vrijwel overal bij. Ga je in een winkel kijken naar de verschillende banken? Dan kan het ook nog wel helpen wat kleurstalen of accessoires van thuis mee te nemen met de verschillende kleuren.

Lees ook: De zon achterna in de herfst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here