Ben je van plan op vakantie te gaan naar België, maar weet je niet zo goed waar je heen moet voor de mooie plekken die daar te vinden zijn? Naast de heerlijke bieren, bonbons, Belgische wafels en de Vlaamse frieten is er nog veel meer te ontdekken bij onze zuiderburen! Wij laten je een aantal mooie plekken in België zien in dit artikel.

De mooie toeristische stad Brugge

Brugge is waarschijnlijk de meest toeristische stad van België te noemen. Niet alleen toeristen uit het buitenland zijn hier te vinden, maar ook uit eigen land komen ze hier graag genieten van de gezellige sfeer in het historische centrum. Denk hierbij aan mooie pleinen, kronkelende stegen, oude gebouwen en heel erg veel bruggen. En wil je even rusten? Pak dan een terras op het plein of aan het water, ga lekker mensen kijken en genieten van een Brugse Zot.

Culturele plekken in Gent

Net als Brugge vind je ook Gent in Vlaanderen. Gent is een erg gezellige stad waar je veel cultuur en gebouwen kunt vinden. Ook heb je hier elke zomer de Gentse Feesten, wat één van de grootste volksfeesten van Europa is. Daarnaast is Gent natuurlijk ook heerlijk wanner je naar een museum toe wilt of een dag wil shoppen.

Fietsend door het mooie Antwerpen

Doordat Antwerpen vlakbij Nederland ligt zijn hier ook vaak Nederlanders te vinden die een dagje komen winkelen of graag een terrasje willen pakken. Wat vooral opvalt is het aantal fietsers in de stad, waardoor het bijna Nederlands aanvoelt. Echter het Vlaamse accent in combinatie met de vele biercafés laten je toch echt zien dat je in Antwerpen bent. Ook leuk om eens heen te gaan is de kerstmarkt op de Grote Markt in december.

Heerlijke plekken om te eten in Brussel

Doordat Brussel in het centrum van Europa ligt vind je hier onder andere de NAVO, samen met nog veel andere Europese instellingen. Dit zorgt ervoor dat de stad erg zakelijk over kan komen, vooral doordeweeks. Maar een bezoek aan Brussel mag je eigenlijk niet overslaan. Je vindt hier namelijk veel verschillende culturen, een historische binnenstad waar je door kan wandelen, de Grote Markt en Manneken Pis. Daarnaast heeft Brussel veel heerlijke plekken om te eten.

De badplaats Knokke-Heist

Dit is de meest luxe en chique badplaats van België, en het is hier dan ook een kwestie van zien en gezien worden. Geen lauw biertje maar champagne met kaviaar dus. Uiteten kan bij één van de vele restaurants die er te vinden zijn. Er zijn simpele restaurants te vinden, maar ook een sterrenrestaurant. Maar ook zitten op de boulevard en mensen kijken is heel leuk om te doen!

De mooie Belgische Ardennen

Helemaal aan de andere kant van het land vind je de Belgische Ardennen. Vooral de echte natuur liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Naast dat je er prachtige wandelingen door de bergen kunt maken, kun je er ook kayakken over de rivieren en een survivaltocht doen.

Lees ook: Zo herken je een alcoholverslaving

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here