Ben je de uitstraling van je badkamer zat, maar heb je geen zin, tijd of geld om de badkamer volledig aan te pakken? Gelukkig kun je met een aantal simpele aanpassingen de badkamer al een heel andere uitstraling geven. En dit is belangrijk, want de badkamer moet een plek zijn waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Dit doe je niet in een ruimte waar jij je irriteert aan de kleuren of de hele uitstraling ervan.

De doucheruimte aanpakken

Of je nou een inloopdouche hebt, een cabine of een ruimte met een douchegordijn; je moet je hier kunnen ontspannen. Wanneer je een ruimte met een douchegordijn hebt, kun je het gordijn eenvoudig verruilen voor een andere variant. Deze gordijnen zijn er in verschillende kleuren en motieven, dus is de kans groot dat er altijd wel een gordijn is die jou aanspreekt. Daarnaast is het een goed idee in de douche een rekje op te hangen waar je alle douchespullen op kunt plaatsen. Dit staat netter dan dat het op de grond staat, en je hoeft niet telkens te bukken om de zeep of shampoo te pakken.

Wil je graag een cabine, en heb je nu een ruimte met enkel een douchegordijn? Ga dan op zoek naar een cabine die in jouw ruimte past. Je kan er ook voor kiezen enkel een deur voor de douche aan te schaffen, zo scherm je de hele ruimte af zoals je dat normaal ook met een gordijn zou doen.

De wastafel in de badkamer

Ook de wastafel is prominent aanwezig in de badkamer. Wil je deze ook graag opleuken, dan is het een idee op zoek te gaan naar een badkamerkraan die jou aanspreekt. De standaard kraan is vaak een heel basic model, en het kan zijn dat je hier snel op uitgekeken raakt, of hem gewoon niet praktisch vindt.

Daarnaast is een goede, grote spiegel ook wenselijk, want zo kun je goed zien wat je doet met je haren of make-up. Wil je hier wat extra geld aan uitgeven, dan is het een idee na te denken over een spiegel met ingebouwd licht. Ideaal, want dit licht zorgt altijd voor voldoende verlichting zodat jij precies kunt zien wat je aan het doen bent. Uiteraard mag een planchet ook niet ontbreken om de nodige spullen op te plaatsen.

Wil je graag de handdoeken in de badkamer opbergen? Kies dan voor een mooie kast die past bij de rest van de ruimte. Een zweefkast is ideaal, want hierdoor blijft de grond vrij waardoor je daar makkelijk schoon kunt maken.