Elke vrouw kent het wel. Je hebt je haar netjes in model gebracht en bent klaar voor een gezellige dag of avond uit. Wanneer je de volgende ochtend wakker wordt lijkt het wel alsof je hele bos één grote klit is. Ook na een heerlijke dag in het zwembad of op het strand, of wanneer je gesport hebt, kun je hier last van hebben. In dit artikel leggen wij je uit hoe je van deze knopen af komt.

Tips voor het ontknopen van je haar

  1. Gebruik een intensieve conditioner. Let er hierbij alleen wel op dat je de conditioner alleen gebruikt in de haarpunten. Wanneer je dit namelijk voor je hele haar gebruikt kan het sneller vet worden. De conditioner ongeveer twee minuten laten zitten voordat je het goed uitspoelt.
  2. Leave-in conditioner kun je ook gebruiken. Dit is een conditioner die je in het haar moet laten zitten. Hierdoor blijft je haar zacht en gaat het minder snel knopen. Wanneer je de conditioner op je haar aanbrengt kun je alvast voorzichtig met je vingers door je haren gaan waardoor je er waarschijnlijk al wat knopen uit haalt.
  3. Door je haren te kammen voordat je gaat douchen beschadig je het haar minder snel. Wanneer je haren nat zijn is het moeilijker uit te kammen en breekt het sneller af.
  4. Door het gebruik van een anti-klit spray wordt het kammen nog makkelijker. Spray een beetje anti-klit in je haar voordat je begint met kammen en je komt er veel makkelijker doorheen. Daarnaast ruiken de meeste sprays ook nog eens heel lekker, dus is het een win-win situatie!
  5. Kam je haren op de juiste manier. De meeste mensen kammen vanaf boven naar beneden toe, maar je kunt veel beter onderaan beginnen. Zo kam je de knopen namelijk niet naar beneden toe waardoor ze alleen maar groter worden.
  6. En werkt jouw kam niet goed? Gebruik dan een speciale borstel die is ontwikkeld om het haar te ontknopen. Deze borstels hebben veel kleine haartjes waardoor het kammen makkelijker gaat. Hoe meer haartjes er op de borstel zitten, hoe beter de borstel is.

Knopen voorkomen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Het is een rotklus om de knopen uit je haar te krijgen, het kan pijn doen en daarnaast beschadigt het je haar of breekt het zelfs af. Wanneer jij meestal tijdens het slapen knopen krijgt kun je het haar goed kammen voordat je gaat slapen. Vervolgens doe je er goed aan je haar in een vlecht te doen, om te voorkomen dat er knopen in komen. Douche het liefst in de avond? Zorg er dan wel voor dat je met droge haren gaat slapen. Ga je slapen met nat haar, dan ben je er zeker van dat je wakker wordt met knopen. Tijdens het douchen doe je er trouwens goed aan voorzichtig de shampoo aan te brengen op je haar, en het niet heel wild in te masseren. Hierdoor gaat het haar door elkaar zitten en krijg je knopen. Tijdens het afdrogen doe je er goed aan niet te wrijven over je haren, maar het in een handdoek te wikkelen.

Lees ook: Zo krijg jij een romantische slaapkamer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here