Wanneer het lekker weer is willen mensen er vaak op uit. De ene kiest ervoor om wat te gaan drinken op het terras, de ander gaat graag naar het bos of de hei, en weer een ander kiest ervoor om gewoon lekker in de tuin te gaan zitten. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen samen een stukje Nederland te ontdekken.

Op de fiets Nederland ontdekken

Wil je op de fiets een stukje Nederland gaan ontdekken, dan ben je vaak wel beperkt tot een aantal kilometers. Zeker wanneer je geen elektrische fiets hebt, is de kans groot dat je na een aantal kilometers kramp krijgt, of last krijgt van je rug of ademhaling. Je zult met de fiets dus veel pauzes in moeten lassen. Dit kan een voordeel zijn, zeker als deze pauze op mooie plekken zijn, maar dit zorgt er ook voor dat je niet veel kunt ontdekken.

Ga je op de fiets, dan ben je telkens in de buitenlucht. Zorg dus voor een goede winddichte jas en eventueel een sjaal of muts. Zeker wanneer het nog vroeg in het jaar is kan het weer verraderlijk zijn. Het lijkt warm, maar eenmaal op de fiets merk je dat het toch nog wat koel is.

Samen met de motor op pad

Met de motor kunnen jullie een behoorlijke afstand afleggen. Je hebt geen last van files, kunt overal tussendoor en je kan op deze manier dus mooie plekken ontdekken. Wil je even stoppen voor een pauze, dan is dat vaak ook geen probleem. Het nadeel hiervan is echter wel dat je op de motor niet net zoveel onderweg kunt zien als met de fiets of bijvoorbeeld met de auto, tenzij je achterop zit. Wel ben je dan uiteraard beperkt door je motorhelm, waardoor het zicht iets minder is.

Belangrijk bij het rijden met de motor is wel dat je altijd de juiste motorkleding draagt, evenals een veilige en goed zittende motorhelm. Daarnaast doe je er goed aan je spullen in een rugtas mee te nemen. Op die manier heb je er namelijk het minste last van en kun jij je volledig op de weg concentreren.

Met de auto door Nederland

De laatste optie is om met de auto op pad te gaan samen. Je zit droog en warm, hebt voldoende ruimte en je hoeft niet te fietsen of in de kou op een motor te zitten. Daarnaast is het ook geen probleem om spullen voor bijvoorbeeld een picknick mee te nemen, want daar heb je alle ruimte voor. Ook kun je vanuit de auto genoeg zien van de omgeving waarin jullie rijden en is het geen probleem om onderweg te stoppen voor een pauze.

Daarnaast kun je ook heel makkelijk een tas meenemen voor een eventuele overnachting, voor het geval jullie besluiten ergens te overnachten en de volgende dag weer verder op pad te gaan. Met een fiets of motor is dit toch net wat lastiger te organiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here