Een goede nieuwsbrief zorgt ervoor dat er tips in staan die meegenomen kunnen worden door de lezer, maar die ook inspireert en de lezer aanzet tot actie. Weet je nog niet zo goed hoe je een nieuwsbrief moet schrijven, dan kan dit lastig zijn. Daarom geven wij je in dit artikel tips om een goede nieuwsbrief te schrijven.

Zorg ervoor dat de lezer zich weer makkelijk af kan melden

Dit klinkt misschien een beetje dubbel want dit is niet wat je wilt, toch zorgt dit er juist voor dat de lezer je meer vertrouwd. Wanneer je ervoor zorgt dat er in je nieuwsbrief altijd een link is om jezelf af te melden voor de nieuwsbrief, wekt dit vertrouwen.

Maak je nieuwsbrief uitnodigend

Zorg er niet alleen voor dat je teksten makkelijk leesbaar zijn en uitnodigend werken, maar zorg ook zeker voor een opvallende en uitnodigende opmaak. Geen lange zinnen en moeilijke woorden, maar kort en bondig zodat het voor iedereen duidelijk is. Kijk ook goed na of je nieuwsbrief goed leesbaar is op smartphones. Gebruik je huisstijl en logo in je nieuwsbrief zodat iedereen kan zien van welk bedrijf deze nieuwsbrief is.

Wie is je doel?

Naast dat je moet bedenken wat je met de brief wilt bereiken, moet je ook na gaan denken over wat je doel is. Wil je de lezer informeren, uitnodigen tot actie of wil je ze juist naar je webshop sturen om aanbiedingen te bekijken en te kopen? Kijk daarnaast ook goed naar wie je doelgroep is. zijn dit relaties, mensen die hetzelfde vak uitoefenen of mensen die interesse hebben in de producten in jouw webshop? Maak in je brief ook gebruik van goedwerkende links, zodat mensen direct de aanbieding aan kunnen klikken.

Bepaal hoe vaak je de nieuwsbrief verstuurd

Je wilt niet opdringerig overkomen maar je wilt ook niet dat klanten je vergeten. Daarom is het goed na te denken over hoe vaak je een nieuwsbrief verstuurd. Doe dit in ieder geval altijd op een vast tijdstip. Verder is één of twee keer per maand meestal voldoende. Doe je dit vaker, dan belanden de nieuwsbrieven waarschijnlijk al snel in de prullenbak. Populaire dagen op nieuwbrieven te versturen zijn dinsdag en donderdag. Het tijdstip wisselt uiteraard, maar gemiddeld is dit of vlak voor de lunch, of aan het eind van een werkdag.

Lees ook: Hoe kies je de perfecte bank voor je woonkamer?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here