Wanneer je begint met investeren, begin je waarschijnlijk met het kopen van aandelen. Iedere onderneming heeft een kapitaal. Een klein deeltje daarvan is dan jouw aandeel. Door hierin te investeren word je dus aandeelhouden van het bedrijf en zorgen de strategische beslissingen van dat bedrijf voor jouw rendement.

Online aandelen aanschaffen

Wil je online aandelen kopen, dan kun je dit het beste doen op een platform van een makelaar. Dit zorgt er namelijk voor dat je toegang krijgt tot een duidelijke tool zodat je de aankoop ook snel af kunt ronden. Belangrijk is uiteraard wel dat jij je goed voelt bij het platform, want het gaat om jouw geld. Wanneer je rekening houdt met de kosten, het aanbod en de veiligheid kom je bij vier makelaars uit waar je het beste bij terecht kan, te weten: eToro, Libertex, DEGIRO en Plus500.

Heb je een makelaar gevonden waar jij je prettig bij voelt, of waar je een goede eerste indruk van hebt, dan is het tijd om een account te openen. Dit gaat niet net zo eenvoudig als het aanmaken van een profiel op een website, want het gaat om de veiligheid. Je zal dan ook een inschrijvingsformulier in moeten vullen en daarnaast de stappen doorlopen. Ook moet je je ID-kaart bij de hand houden om je daarmee te verifiëren.

De volgende stap, geld storten

Heb je alle stappen doorlopen en is je account helemaal klaar, dan kun je geld storten op dit account. Vaak zijn er verschillende betalingsmethodes beschikbaar, zodat je een ruime keuze hebt. Hoe aandelen kopen? Dat is heel simpel, je gaat namelijk naar de aandelen pagina toe waar je alle aandelen kunt zien. wil je een bepaald aandeel kopen, dan zou je deze moeten selecteren. Hier moet je vervolgens je “stop loss” en “take profit” bepalen en aangeven of je een hefboomeffect wil hebben.

De aandelenkoers in de gaten houden

Natuurlijk doe je er goed aan het economische nieuws en de bedrijven waarin jij hebt geïnvesteerd nauwlettend in de gaten te houden. Je wilt immers toch weten wat er met je geld gebeurt. Dit zou je kunnen doen door je te verdiepen in documenten van het bedrijf, maar ook door de dynamiek van de betreffende sector te begrijpen. Denk ook aan de belangrijkste klanten en leveranciers die het bedrijf heeft, want ook daar kun je waarschijnlijk veel informatie vandaan halen.

De aandelen verkopen

Wil je graag je aandelen verkopen, dan kan dit via je account. Je zou dan je positie moeten sluiten, vaak is dit bij je instellingen of in je portemonnee. Je kan ervoor kiezen alle posities te sluiten, maar als je dit liever wil kun je ook een deel ervan sluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here