Als ondernemer kun je een zakelijke financiering aanvragen. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je een langlopende investering wilt doen in jouw bedrijf. Een zakelijke financiering biedt eveneens uitkomst als je een tijdelijk tekort aan liquide middelen op wilt lossen. Wil je een zakelijke financiering aanvragen, maar heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan weet je mogelijk niet hoe je dit aanpakt. Daarom zetten wij in deze tekst de stappen voor het aanvragen van een zakelijke financiering op een rijtje.

Stap 1: Bepaal wat de beste financiering is voor jouw bedrijf

Wie denkt dat er slechts één soort zakelijke financiering is, heeft het mis. Als ondernemer kun je namelijk uit verschillende financieringsvormen kiezen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een zakelijke lening en zakelijk krediet. Voordat je een zakelijke financiering aanvraagt, moet je het verschil tussen beide financieringsvormen weten. Daarom lichten we beide financieringen hier kort toe.

Zakelijke lening

Een zakelijke lening is geschikt als je een langlopende investering in jouw bedrijf wilt doen. Je ontvangt het geldbedrag dan immers in één keer op jouw rekening, waardoor je er direct mee aan de slag kunt. Een zakelijke lening heeft een maximale looptijd van 5 jaar en je betaalt altijd rente over het volledige bedrag dat je leent.

Zakelijk krediet

Wie op zoek is naar geld om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen, kiest voor zakelijk krediet. Je ontvangt het geld dan niet op je rekening, maar een geldverstrekker zet dit voor jou klaar op een speciale rekening. Zakelijk krediet heeft standaard een looptijd van 36 maanden. Het rentepercentage is vergelijkbaar met de rente rekening courant bij een bank.

Stap 2: Ga op zoek naar een geschikte geldverstrekker

Heb je inmiddels bepaald wat de beste zakelijke financiering is voor jouw bedrijf? Ga dan op zoek naar een geschikte geldverstrekker. Je ontdekt waarschijnlijk snel genoeg dat je bij talloze partijen terecht kunt voor een zakelijke financiering. Sommige ondernemers richten zich tot de eerste de beste aanbieder die zij tegenkomen. Dit is een optie, maar verstandig is het allerminst. De kans is dan immers klein dat het om de beste zakelijke financiering gaat. Maak daarom liever een vergelijking. Gebruik hier bij voorkeur een vergelijkingssite voor. Hierdoor slaag je er binnen de kortste keren in de beste zakelijke financiering te vinden.

Stap 3: Vraag een zakelijke financiering aan

Zodra je een geldverstrekker gevonden hebt, vraag je een zakelijke financiering aan. Tegenwoordig hoef je hier de deur niet meer voor uit. Bij de meeste geldverstrekkers kun je namelijk online een zakelijke financiering aanvragen. Hiervoor dien je een aantal gegevens aan te leveren. Zo moet je vrijwel altijd je bij- en afschrijvingen uploaden. Daarnaast vragen de meeste geldverstrekkers jou naar de jaarrekening van jouw bedrijf. Op basis van deze financiële gegevens ontvang je vervolgens een persoonlijk aanbod. Als jij je hierin kunt vinden, onderteken je het contract en is jouw zakelijke financiering afgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here