Houd jij aan het eind van je loon ook altijd een stukje maand over en weet je niet goed waar je allemaal nog op kunt besparen? Je televisie abonnement heb je al omlaag gezet, je telefoonabonnement is al op zijn minimum en je rijdt een goedkope auto. Ook de boodschappen blijven altijd netjes binnen het budget en veel onverwachte uitgaven heb je niet. Toch zijn er nog wel wat dingen waarmee je geld kunt besparen. Wij laten het je zien in dit artikel.

Simpele boodschappen

Door je groente en fruit op de markt te halen bespaar je waarschijnlijk al aardig wat. De prijzen zijn hier namelijk veel lager dan in de winkel. Daarnaast is het ook en goed idee een goedkope fles schoonmaakazijn in huis te halen. Dit helpt niet alleen tegen kalkaanslag, maar verwijderd ook vieze geurtjes. Ook loont het om vooral de huismerken mee te pakken in plaats van de dure A-merken.

Vergelijk producten om te besparen

Heb je een product in de winkel gezien die je eigenlijk wilt halen, maar is deze best prijzig? Kijk dan eerst eens online. Grote kans dat je hem ergens anders net iets goedkoper vindt. Scheelt misschien maar twee euro, maar als je dat tien keer doet heb je toch weer twintig euro bespaard.

Bekijk je vaste lasten

Zorg ervoor dat je weet wat je vaste lasten zijn zodat je dat allemaal in een overzicht hebt en weet wat je overhoudt. Heb je abonnementen op bijvoorbeeld een krant of tijdschrift? Zegt deze dan op. De meeste items kun je ook gewoon gratis online lezen.

Nog meer besparen?

Wil je nog meer besparen? Denk er dan aan om een flesje drinken en eventueel een tussendoortje mee te nemen als je naar de stad gaat. Zo is de kans kleiner dat je op een terras eindigt en teveel geld uitgeeft. Ook is het handig een lekkere deken in huis te hebben. Heb je het dan in de avond wat kouder, dan hoef je niet de verwarming hoger te zetten maar kun je gewoon onder je deken kruipen. Wat betreft nieuwe kleding kun je natuurlijk heel prima voor tweedehands kleding gaan. wanneer je dit echter niet wilt, kies er dan voor om later in het seizoen kleding te halen. Hoe langer je bijvoorbeeld wacht met dikke truien in de winter, hoe goedkoper ze worden.

Lees ook: Hoe kun je goedkoper boodschappen doen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here