De cryptohype blijft maar doorgaan. Hoe kun jij met crypto beginnen in 2022? In de wereld van crypto zijn er heel veel verschillende projecten, munten, memes en hypes. Waar moet jij op letten als je wilt beginnen met crypto? Op welke manieren kun je crypto kopen? De cryptomarkt staat nog steeds in zijn kinderschoenen. Ga je voor een eigen hardware-wallet of toch een portfolio via een broker? Dit zijn allemaal keuzes die je moet maken wanneer je met crypto begint in 2022. In dit artikel bespreken we hoe jij het beste met crypto kunt beginnen in 2022.

Wat is je doel?

Voordat je met crypto begint, is het goed om te weten wat je doelen zijn. Ga je voor een langetermijnstrategie, waarbij je gevestigde projecten voor een langere periode vaak jaren vast gaat zetten, of wil je de hype volgen en op een leuk moment verkopen? Met de tweede strategie ben je meer tijd kwijt, maar dit kan wel lucratief zijn. Het opschrijven van je doelen is een goed beginpunt. Welk rendement verwacht je en met wat ben je tevreden?

Door deze doelen duidelijk op te schrijven, zorg je voor duidelijkheid. Zo val je minder snel voor de gevaren van fomo. Door middel van het opschrijven van je doelen kun je jezelf verantwoordelijk houden. Schrijf op wanneer je winst pakt en wanneer je genoegen neemt met verlies. Het is makkelijk om te denken dat de munten oneindig blijven stijgen. Raak niet verstrikt in de fear of missing out die je kunt krijgen bij het traden van crypto munten.

Kies een betrouwbare broker

In de wereld van crypto kun je op heel veel verschillende manieren de munten kopen of verkrijgen. Het makkelijkste voor een beginnende crypto investeerder is het aanmaken van een account bij een broker. Wil je Cardano cryptomunten kopen? Dat kan bijvoorbeeld gemakkelijk bij de Nederlandse aanbieder Anycoin. Hier kun ook terecht voor het kopen van Ripple. Het is verstandig om een broker te kiezen waar je vertrouwen in hebt. Lees daarom reviews en kijk waar de brokers vandaan komen.

Als beginnende cryptohandelaar is het aan te raden om voor een Nederlandse broker te kiezen. Zo weet je zeker dat ze voldoen aan de wetgeving en kom je niet voor verrassingen te staan. In het verleden hebben we gezien dat buitenlandse brokers het storten en opnemen van geld via Ideal bijvoorbeeld stopgezet hebben. Hierdoor werd het voor een simpele trader heel lastig om bij je geld te komen. Daar zijn gelukkig betere regels voor gekomen. Het kiezen van een betrouwbare broker is echt een proces waar je even doorheen moet.

Klik op de volgende links voor meer informatie over Cardano en Ripple: crypto Cardano kopen, kopen van cryptogeld Ripple.

Conclusie zelf beginnen met crypto

Zorg ervoor dat je een veilige broker hebt waar je met gemak de cryptomunten kunt kopen en waar je vertrouwen in hebt. Dit kan op de lange of korte termijn zijn. Daarnaast moet je oppassen dat je niet in de fomo-val trapt. Zie het handelen in crypto net als het handelen in aandelen. Je kunt je inleg verliezen, maar ook zeker winst behalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here