Nog heel even geduld en het campingseizoen kan weer beginnen. Maar voordat je weer echt kan gaan genieten van je staplek op de camping, doe je er goed aan je stacaravan klaar te maken voor de zomer. Hij heeft tenslotte sinds oktober leeg gestaan, en dus kan hij wel een schoonmaakbeurt gebruiken. In dit artikel vind je dan ook tips voor het klaarmaken van je stacaravan!

Begin aan de buitenkant

Na de winter kan de buitenkant van je stacaravan vaak wel wat extra liefde gebruiken. Tijd dus, om daar voor te gaan zorgen. Dit doen we eerst door eventuele takken en bladeren van het dak af te halen, alsook van je terras. Daarna is het tijd om de buitenkant goed schoon te maken. Vul een emmer met lauwwarm water en doe hier een klein beetje allesreiniger in. Zorg ervoor dat je telkens één kant van de caravan tegelijk doet en droog hem goed na.

Daarna zijn de ramen aan de beurt, want ook deze zullen door alle regen, sneeuw en zand behoorlijk vies zijn geworden. Zorg er dus voor dat je deze goed schoonmaakt en daarna met een trekker droog maakt. Om strepen te voorkomen doe je dit het beste met lauwwarm water en een druppel afwismiddel. Eventueel kun je na het droogtrekken nog een krant gebruiken om strepen te voorkomen.

Hierna veeg je het terras aan en zorg je dat al het buitenmeubilair schoon is.

De binnenkant van de stacaravan

Ook de binnenkant kan wel een opfrisbeurt gebruiken, en dit doe je het beste door de caravan eerst te laten luchten. Ze de deuren en ramen open zodat alles goed door kan waaien. Heb je gordijnen hangen? Haal deze er dan af zodat je die thuis kan uitwassen. Begin vervolgens met de binnenkant van de ramen.

Nadat je de ramen hebt gedaan is het tijd om alles goed af te nemen. Als het goed is heb je de stacaravan aan het eind van het seizoen netjes achtergelaten en hoef je dus niet heel veel te doen, maar het is wel belangrijk dat je alles afstoft en hier met een sopje overheen gaat. Vergeet ook zeker de keuken niet te voorzien van een fris sopje. Heb je een toilet in de caravan, dan neem je deze uiteraard ook mee.

Als laatste de slaapkamer. Zorg er ook zeker voor dat je deze goed lucht en draai de matrassen om. Maak alles in de slaapkamer schoon en voorzie de bedden van schoonbeddengoed. Hebben de dekens het hele seizoen binnen gelegen, dan doe je er goed aan deze mee te nemen naar huis om ze even uit te wassen.

Lees ook: Wat zijn de kleuren van 2021?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here