Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen voor je woonkamer, of misschien wel slaapkamer? Dan kom je er waarschijnlijk al snel achter dat er heel veel verschillende soorten gordijnen te verkrijgen zijn. Wij geven je in dit artikel een aantal tips zodat jij de perfecte gordijnen voor in je huis kan vinden!

Waar moeten je gordijnen aan voldoen?

Het is verstandig om eerst vast te stellen voor welke ruimte je op zoek bent, en waar deze aan moeten voldoen. Meestal kies je voor de woonkamer transparante gordijnen, en voor de slaapkamer verduisterende. Hierbij kun je een keuze maken tussen vitrage, inbetweens of overgordijnen. Galmt het heel erg in huis, kies dan voor een dikke stof. Heb je veel last van mensen die je woonkamer inkijken? Kies dan niet voor vitrage, maar ga juist voor verduisterende gordijnen. Zo heb je daar in ieder geval geen last meer van.

Daarnaast is het ook zo dat gordijnen heel isolerend kunnen werken, en dat bespaart weer op de energierekening. Hoe dikke de stof is, hoe meer ze isoleren. Ook helpen ze je geluiden van buiten te weren, dus als je aan een drukke straat woont zijn geluidswerende gordijnen ideaal!

Wat is je stijl?

Ook erg belangrijk is de stijl van je interieur, want je wilt natuurlijk wel gordijnen kiezen die hierbij passen. Heb je een Scandinavisch interieur? Dan staan glasgordijnen hier heel erg mooi bij. Heb je daarentegen een heel landelijke stijl, kies dan voor bijvoorbeeld een linnen variant. En wil je graag meegaan met de trends? Dan kies je het beste voor een versie met een velvet of velours stof.

Bepaal de kleur voor je gordijnen

Twijfel je heel erg tussen bepaalde kleuren? Dan kan het handig zijn een moodboard te maken. Zeker wanneer je hier verschillende kleurstalen aan toevoegt kan dit je echt helpen een goede keuze te maken. Je ziet namelijk direct wat er wel en niet bij elkaar past.

Meten is weten

En dat geldt ook zeker voor gordijnen! De meeste gordijnen worden tegenwoordig van muur tot muur opgehangen. Zorg er echter wel voor dat je dit ook goed opmeet, want het zou zonde zijn als je zo meteen een kier hebt van een paar centimeter, of het gordijn veel te strak staat. Daarom is het altijd het beste de lengte en de breedte goed op te meten en bij de breedte twee procent extra te rekenen. Zo voorkom je die kier wanneer je ze dichtdoet.

Lees ook: De woontrends van de herfst 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here