Er zijn aardig wat verzorgingsproducten die je wekelijks of maandelijks opnieuw moet kopen. Denk aan shampoo, crèmespoeling, douchegel, deodorant, huidproducten, scheerproducten, haarstyling en verschoningsproducten voor de vrouw. Je kan bij deze producten kiezen voor het goedkoopste product dat in het vak staat, maar kijk dan wel of dit écht goedkoper is. Als je echter ook om je portemonnee moet denken, kan dit artikel interessant voor je zijn. Wij geven je namelijk tips om te besparen op je verzorgingsproducten.

Kijk je badkamerkasten na

Voordat je kan gaan kijken of je ergens op kunt besparen, is het handig om te weten wat je in huis hebt. Welke producten worden er het meest gebruikt bij jou in huis, en van welk merk? Het nakijken van de kasten is ook gelijk een mooi moment om de producten die je niet gebruikt meteen weg te doen. Ook producten die je dubbel hebt kun je op deze manier uitzoeken.

Huismerk verzorgingsproducten

Simpele producten die je vrijwel dagelijks nodig hebt kunnen prima van het huismerk van een supermarkt of drogist zijn. Koop je bijvoorbeeld douchegel bij Kruidvat, dan betaal je voor het huismerk ongeveer een euro. Ga je kijken naar merkproducten, dan ben je al veel meer kwijt. Zo ligt de prijs voor Nivea rond de drie euro, en betaal je voor een fles van Kneipp of Dove al gauw vijf of zes euro. Ook shampoo kan prima van het huismerk gekocht worden. de Care shampoo van Albert Heijn kost je nog geen euro, terwijl je voor shampoo van een merk altijd meer dan twee euro betaalt. Daarnaast zijn er nog een paar andere producten die je prima van een huismerk of budgetmerk aan kunt schaffen, zoals:

  • Wattenstaafjes
  • Wattenschijfjes
  • Vochtige doekjes
  • Toiletpapier
  • Mondwater
  • Make-up removers

In sommige gevallen kunnen make-up producten en haarstyling ook van een goedkoper merk gekocht worden, al is de kwaliteit dan vaak wel minder goed.

Wanneer je toch liever wel een merkproduct aanschaft, kan het ook al veel schelen wanneer je niet de duurste merken kiest. Denk hierbij aan Palmolive, Sanex, FA en Andrélon. Wat betreft tandpasta kun je het huismerk van de Albert Heijn prima kopen, maar ook Prodent is niet heel duur. Zendium, Elmex en Sensodyne zijn echter wel prijzig, met prijzen vanaf ruim drie euro.

Houd aanbiedingen in de gaten

Verzorgingsproducten zijn regelmatig in de aanbieding, zowel merk- als huisproducten. Door slim te plannen en de aanbiedingen van verschillende winkels en drogisterijen in de gaten te houden, kun je jouw producten zelfs altijd in de aanbieding kopen. Een goed voorbeeld hiervan is de 2e halve prijs of 1 + 1 gratis aanbiedingen die vaak bij de Kruidvat en Albert Heijn te vinden zijn.

Houd daarnaast ook bulkaanbiedingen in de gaten, bijvoorbeeld bij Bol.com. Hier kun je regelmatig deodorant of shampoo goedkoop inslaan, omdat je ze dan per zes stuks aanschaft. Dit scheelt je in de totaalprijs, en daarnaast hoef je het product dan voorlopig ook niet meer in te slaan.

Verzorgingsproducten van de Action

Ook bij de Action kan je terecht voor je verzorgingsproducten, zowel merk als non-merk. De producten zijn hier vaak ook veel goedkoper, dus als jouw favoriete product er tussen ligt is dat natuurlijk mooi meegenomen. Koop je echter een verzorgingsproduct uit de eigen lijn van de Action, dan kan het zijn dat het resultaat je tegenvalt. Echter over het algemeen kun je hier gerust terecht voor je deodorant, shampoo, douchegel en toiletpapier.

Gebruik niet teveel

Het is belangrijk niet teveel van een bepaald product te gebruiken. Dit voegt namelijk niets toe (je wordt er niet nóg schoner van), en in sommige gevallen kan het juist negatief uitpakken. Dit is het geval bij shampoo. Wanneer jij teveel shampoo gebruikt word je haar juist sneller vet en gaat het jeuken, en dat is nou net wat je niet wilt.

Ook doe je er goed aan je haar niet te vaak te wassen. Twee keer in de week je haar wassen is meer dan genoeg. Heb je het idee of het gevoel dat je haar niet ‘schoon’ is? Dan kan het ook helpen eens een andere shampoo te proberen. Het kan namelijk goed zijn dat de shampoo die je gebruikt, niet bij je haar en hoofdhuid past.

Lees ook: Wat zijn de haartrends deze herfst?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here