Als jij je als vrouw zakelijk moet kleding komt hier veel meer bij kijken dan bij mannen. Daarom zijn tips altijd fijn om door te nemen, zodat je kunt kijken of je het allemaal wel goed doet! Wel is het natuurlijk zo dat je ook rekening moet houden met de wensen van je werkgever en van je klanten. Ziet jouw werkgever je graag in een zwart of grijs mantelpak, houd je daar dan ook aan. Echter gebeurt het ook steeds vaker dat er meer kleur toe wordt gelaten.

De basis voor de vrouw

Het is belangrijk om te investeren in goede basisstukken. Dit kost misschien veel geld, maar als het goede kwaliteit is gaat het lang mee. Daarnaast ziet het er ook nog eens heel verzorgd uit. De basis is een goede, mooie pantalon met een bijbehorend colbert van goede kwaliteit en een paar goede, stevige en mooi uitziende pumps. Je doet er goed aan twee paar pumps aan te schaffen, zodat je kunt afwisselen. Kies hierbij overigens niet voor open schoenen. Je tenen dienen altijd bedekt te zijn.

Zorg dat de kleding passend is

Uiteraard is het belangrijk dat de kleding past bij jou, bij wie je bent. Ben je een redelijk stoere vrouw? Kies dan niet voor een heel net mantelpak, maar ga voor kleding dat past bij jouw stijl en figuur, maar wat nog wel steeds zakelijk genoeg is.

Pas op met te blote kleding

Een fashion trend kan prima toegepast worden als je werkgever dat ook goedkeurt, maar zorg er wel voor dat dit niet te bloot is. Dit is namelijk absoluut niet geschikt voor zakelijke kleding. Een hele korte rok of een blouse die veel te laag is uitgesneden is echt niet aan te raden. Daarnaast is het ook belangrijk er rekening mee te houden dat je ondergoed niet te zien is. Hier vallen ook de bandjes van je bh onder.

Een vrouw draagt panty’s

Ben jij het type vrouw dat liever een rok draagt in plaats van een broek? Zorg er dan altijd voor dat je onder je rok altijd een panty draagt. Blote benen kunnen namelijk echt niet op de werkvloer. Zorg er daarnaast ook altijd voor dat je een extra nieuwe panty in je tas hebt zitten, want ook een ladder is een no go. De kleur van de panty is overigens ook erg belangrijk. Draag je een huidkleurige panty, zorg er dan voor dat je deze iets donkerder hebt dan je eigen huid. Daarnaast mag een panty nooit te glanzend of juist te mat zijn.

Lees ook: Hoe kies je de juiste gordijnen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here