Nu de zomer toch echt voorbij is, is het tijd om het binnen weer sfeervoller te maken. Ben je benieuwd met welke kleuren je goed zit dit najaar, of wil je juist inspiratie opdoen voor een aankomende verbouwing? Wij laten je de woontrends voor de herfst zien in dit artikel.

Heel erg veel kleur

Er is deze herfst vooral heel erg veel kleur te vinden als we de woontrends mogen geloven. Je hele kamer in een warme kleur schilderen of juist één muur voorzien van een felle kleur, het kan allemaal. Populaire kleuren van deze herfst zijn vooral okergeel, roestbruin en donkergroen. Maar ook behang met een 3D effect of een botanische print mag dit seizoen!

Woontrends met natuurlijke elementen

Deze trend is er natuurlijk al een tijdje maar gaat ook dit najaar gewoon door. Je kunt hierbij denken aan een mooie donkere houtenvloer of meubels van een bepaalde houtsoort. Ook qua kleur is het allemaal natuurlijk en warm, zoals terra cotta, beige en bruin. Natuurlijk horen hier ook veel planten bij, dus leef je ook daar vooral mee uit. Staat nog gezellig ook!

Duurzaamheid als belangrijk onderwerp

Duurzaamheid was natuurlijk al belangrijk, maar ook dit seizoen is het weer een belangrijk onderwerp. Daarnaast kun je het ook zien als een verlengde van de natuurlijke elementen, want die zijn altijd duurzaam. Gordijnen of ander raamdecoratie van ecologisch katoen zien we steeds vaker, maar ook milieuvriendelijke verf wordt steeds bekender. Een ander goed punt om duurzaam bezig te zijn is natuurlijk door niet alles maar nieuw te kopen, maar ook eens de plaatselijke kringloop binnen te lopen voor geweldige vondsten en mooie pareltjes. Dit is overigens prima te combineren met je nieuwe meubels; zo creëer je een eigen, unieke look!

Lees ook: Ga eens voor een mini herfstvakantie in Duitsland!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here