We verlangen inmiddels allemaal wel weer naar een vakantie. Lekkere temperatuur, genoeg te doen voor de kinderen, bezienswaardigheden en vooral relaxen. In dit artikel laten wij je een aantal vakantiebestemmingen zien binnen Europa die heerlijk zijn samen met de kinderen.

De natuur in, in Zweden

Zijn jullie gek op de natuur, dan is Zweden zeker een goede optie om eens met het gezin heen te gaan. Hier vind je namelijk de mooiste watervallen, landschappen, groene bossen en heel erg veel kindvriendelijke campings. Deze campings zijn ideaal want de kinderen kunnen hun gang gaan terwijl jij ook even een momentje voor jezelf hebt. Daarnaast is het qua temperatuur ook ideaal, als je niet van hitte houdt tenminste. Gemiddeld is het hier in de zomer namelijk maar 21 graden.

Met de kinderen naar Kroatië

Kroatië is prachtig en ook met kinderen is het een fijne vakantiebestemming. Ga je met het vliegtuig, dan ben je maar 2 uur onderweg. Wanneer je met de auto gaat kan het in één dag, maar dan zou je wel aan één stuk door moeten rijden. Zelf hebben wij het gedaan in twee dagen, met een heerlijke overnachting ergens in een klein dorpje tussen Duitsland en Oostenrijk in. Er zijn in Kroatië heel erg veel attractie- en waterparken te vinden, wat kinderen natuurlijk geweldig vinden. Daarnaast zijn de stranden ook ontzettend mooi met ontzettend helder water.

Op bezoek bij de buren

Het klinkt misschien niet zo aanlokkelijk, maar ook België heeft heel veel te bieden, vooral voor kinderen. Zo kun je actief aan de slag in de Ardennen, de verschillende mooie steden bezoeken en natuurlijk naar een pretpark toe gaan. En is het, net als in Nederland, toch slecht weer? Dan is er op het park waar jullie zitten vast wel wat te doen. En anders is een film- of spelletjesmiddag ook niet verkeerd!

All-in met de kinderen

Wil je graag goedkoop op vakantie, genieten van de zon én van de luxe van een all-in resort? Dan moet je zeker naar Turkije gaan. Meestal zit er bij zo’n resort een geweldig groot zwembad en een heel uitgebreid animatieteam. Dat betekent voor je kinderen in ieder geval een topvakantie en jij kan misschien eindelijk aan dat boek beginnen dat al een jaar in de kast ligt.

Oui oui, naar Frankrijk met de familie

Houd je van kamperen en van de zon? Dan is Frankrijk een geweldige optie. Het is niet voor niets dat veel gezinnen massaal naar Frankrijk gaan in de zomer. De campings staan vol met Nederlandse gezinnen dus er is altijd aanspraak voor je kinderen, je kan genieten van de zon en natuurlijk van de heerlijke wijn met vers stokbrood. Wat wil je nog meer?

Denemarken als place to be

Je zou het misschien niet direct verwachten, maar Denemarken is echt ideaal voor een vakantie met kinderen. Waarom? Omdat de Denen volledig ingesteld zijn op kinderen en er dus overal wel kindvriendelijke faciliteiten te vinden zijn. Dus niet alleen een kleine speelhoek ergens achter in een restaurant, maar echt overal. Daarnaast zijn er ook heerlijke stranden en een mooi natuur te vinden en heb je natuurlijk ook nog Legoland.

Lees ook: De beste app voor je smartphone op dit moment

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here