De boodschappen moeten nou eenmaal gedaan worden. Of je dit nou eens in de week doet, of iedere dag, er moet eten in huis zijn wil je in leven blijven. Toch kan het maar zo zijn dat je bon net wat langer is dan jij van tevoren bedacht had. Om dit te voorkomen geven wij je in dit artikel tips om goedkoper boodschappen te doen.

Bekijk de bulk mogelijkheden

Heb je een aantal producten die je vaak gebruikt, zoals bijvoorbeeld rijst, pasta, of bepaalde sauzen? Dan kun je deze het beste in grote verpakkingen kopen. Een klein zakje of pakje lijkt misschien goedkoper, maar je betaalt er uiteindelijk meer voor dan wanneer je één grote verpakking koopt.

Goedkoper boodschappen doen van het seizoen

Groenten en fruit die in het seizoen zijn, zijn meestal een heel stuk goedkoper dan producten buiten het seizoen. Daarnaast smaakt eten dat in het seizoen is vaak ook beter dan wanneer het niet in het seizoen is. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien in de zomer of andijvie, boerenkool of hutspot in de winter.

Maak altijd een lijstje

Het klinkt zo simpel en toch wordt het nog vaak vergeten; maak altijd een lijstje voordat je naar de winkel gaat. Dit zorgt er namelijk voor dat jij je beter houdt aan dit lijstje en dus niet met veel meer producten thuis komt. Bovendien heb je het opgeschreven en dus is het uit je hoofd, waardoor het niet bij kan dragen aan de chaos in je hoofd.

Ga naar meerdere winkels voor goedkoper boodschappen doen

Vaak loont het wanneer je naar verschillende winkels toe gaat. Zeker wanneer je eerst bekijkt wat de aanbiedingen zijn bij de verschillende winkels, en je lijstje daarom baseert. Het kost je misschien wat meer tijd om naar meerdere winkels toe te gaan, maar je bespaart op deze manier wel geld.

Ga naar de markt of een Turkse winkel

Wil je graag veel verse groenten en fruit inslaan, dan doe je dit het beste op de markt of in de Turkse winkel. Hier worden deze producten namelijk veel goedkoper aangeboden. Dit komt meestal omdat ze heel erg rijp zijn en dus zo snel mogelijk gegeten moeten worden. Het is dus niet handig om op maandag te gaan, terwijl je pas op vrijdag iets met die groenten wilt doen. De kans is dan namelijk groot dat het al aan het rotten is.

Buitenbeentjes en onderste planken

Buitenbeentjes zijn groente- en fruitsoorten die niet perfect zijn maar wel perfect smaken. Wanneer je paprika nodig hebt voor je pastasaus maakt het niet uit hoe ze eruit zien, want je snijdt ze toch in reepjes. De buitenbeentjes zijn vaak veel goedkoper. Ook loont het om op de onderste planken te kijken voor de goedkoopste producten.

Goedkoper boodschappen doen als je honger hebt

Goedkoper boodschappen doen als je honger hebt werkt niet. De kans is ontzettend groot dat je met allerlei snacks thuiskomt die je niet nodig hebt, en die zeker niet goedkoop zijn. het is dus niet verstandig op een lege maag naar de winkel te gaan.

Lees ook: De haartrends voor de herfst en winter 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here