Het nieuwe jaar gaat vrijwel altijd gepaard met goede voornemens. Je bent er zo zeker van dat jij je er dit jaar echt aan gaat houden, maar toch verdwijnen deze goede voornemens vaak weer in de prullenbak. Wil je je dit jaar echt houden aan je goede voornemens en sportief het nieuwe jaar in gaan? Dan zou je één van onderstaande voornemens echt eens moeten proberen.

Groepslessen volgen

Schrijf je in bij de plaatselijke sportschool en ga groepslessen volgen. Er zijn veel verschillende lessen te vinden, denk maar aan Zumba, Tai Bo of Steps. Wil je liever niet alleen gaan, dan kun je een vriend of vriendin meenemen en samen sportief het nieuwe jaar in gaan. De kans dat je een groepsles langer volhoudt dan wanneer je alleen gaat sporten is groter omdat het gezelliger is. Wanneer je dan ook nog eens samen met een vriend of vriendin gaat, kunnen jullie elkaar ondersteunen wanneer de ene niet wilt gaan en de ander wel.

Sportief het jaar in met hardlopen

Hardlopen kan heel erg lekker zijn, maar wel saai. Er zijn ook veel ‘start tot run’ loopprogramma’s te vinden. Hierbij word je begeleid in het hardlopen op een goede en verantwoorde manier. De grootste reden om te stoppen met hardlopen is vaak omdat je te snel en te hard wilt gaan, waardoor je blessures krijgt. Loop je via een verantwoord schema, dan voorkom je dit en kun je het hardlopen gewoon door blijven zetten.

Doe mee met sportevenementen

Ook leuk is het, om je in te schijven voor sportevenementen. Denk bijvoorbeeld aan een fietstocht op de mountainbike, hardloopevenementen of andere wedstrijden. En je hoeft echt niet direct een marathon te lopen wanneer je het jaar sportief wilt beginnen, er zijn ook kleine evenementen te vinden waarbij je 5 of 10 kilometer moet hardlopen. Zorg er wel voor dat je snel bent met inschrijven, want meestal zitten dit soort evenementen al erg snel vol.

Sportief met een sportvereniging

Je kan je natuurlijk ook aanmelden bij een sportvereniging. Denk aan badminton, taekwondo, volleybal, basketbal, voetbal… Het maakt eigenlijk niet uit welke sport, als jij het maar leuk vindt en je er goed bij voelt. Je krijgt hier de begeleiding, je hebt de gezelligheid van de groep en je speelt niet alleen. Ook is het zo dat een sportvereniging vaak goedkoper is dan een duur abonnement bij de sportschool.

Zorg voor regelmaat

Wanneer je dan eenmaal sportief het nieuwe jaar in bent gegaan is het vooral belangrijk dat je ook door blijft gaan. Door de regelmaat van het sporten bouw je conditie op en wanneer je dit langer doet zal je conditie alleen maar verbeteren. Daarnaast kan het ook nog eens zorgen voor nieuwe sociale contacten, wat natuurlijk altijd fijn is.

Lees ook: De meest populaire IKEA producten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here