Nu de zomer voorbij is en we richting de koudere en donkere dagen van het jaar gaan, hebben veel mensen de behoefte om er nog even tussenuit te gaan. Dit kan natuurlijk prima in de herfst, want dit seizoen heeft heel veel moois te bieden. Wil je nou niet op herfstvakantie in eigen land? Kies er dan eens voor om naar Duitsland te gaan. Wij geven je een aantal tips voor mooie plekken.

In de herfstvakantie naar de Moezel

De Moezel is een erg mooie streek met een geweldige omgeving. Hou je daarnaast ook nog van lekkere wijn en heerlijke Duitse specialiteiten, dan zit je hier helemaal goed. In drie uurtjes rijd je al naar Koblenz, waar je kan genieten van kilometers aan wijngaarden. Langs de Moezel vind je meer dan 120 mooie, kleine dorpjes die allemaal zijn eigen charme hebben. Ook kun je in september, oktober en november genieten van de vele verschillende wijnfeesten.

Nationaal Park Sächsische Schweiz & Dresden

Dit is een ideale vakantie wanneer je niet kunt kiezen tussen de natuur of een stedentrip. Het is wel een lange afstand, met de auto doe je er ongeveer acht uur over. Maar ook met het vliegtuig kun je hierheen, dan ben je maar anderhalf uur onderweg. Je vindt hier verschillende mooie bezienswaardigheden en zit vlakbij het Nationaal Park. Hier kun je tijdens je lange wandelingen genieten van tafelbergen, rotsformaties, kloven en bossen. En heb je genoeg gehad van de natuur? Ga dan Dresden in en ontdek deze mooie stad.

Het schattige dorp Schwangau

Dit mooie dorp ligt in de provincie Beieren en wordt omgeven door dichtbegroeide bossen en bergen. Hier zijn twee kastelen te vinden, waarbij vooral Slot Neuschwanstein echt de moeite waard is om heen te gaan.

Herfstvakantie in de Eifel

De Eifel vind je in het Duitse gedeelte van de Ardennen en is een middelgebergte. Je vindt hier meerdere mooie natuurgebieden en een ontzettend mooi nationaal park. Vooral voor echte natuurliefhebbers is dit dus zeker de moeite waard om heen te gaan. vlakbij het park zijn er verschillende kleine dorpen te vinden waar je kan overnachten.

Lees ook: kerstmarkt in de grot van Valkenburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here