Weet je nog niet zo goed wat je in de aanloop naar kerst moet gaan doen? Valkenburg heeft laten weten dat de kerstmarkt dit jaar gelukkig gewoon doorgaat. In de mooiste periode van het jaar veranderd Valkenburg in een echte kerststad, ook tijdens de coronacrisis. Hoe dat eruit gaat zien, lees je in dit artikel.

Tickets bestellen voor de kerstmarkt

Ben je van plan naar Valkenburg toe te gaan voor de kerstmarkt? Dan moet je wel van tevoren je tickets bestellen. Deze tickets zijn verkrijgbaar in verschillende tijdsblokken en zijn allemaal op datum. Bekijk dus goed wat je wanneer wil gaan doen. Normaal gesproken zijn er ook combinatietickets te verkrijgen, echter is dat dit jaar niet zo. Je kunt zelf heel eenvoudig een eigen combinatie maken door tickets in je winkelmandje te plaatsen van de verschillende activiteiten. Let hierbij wel goed op de datum en tijd, het zou zonde zijn wanneer je twee activiteiten op dezelfde tijd hebt besteld.

Wat is er allemaal te doen?

Tijdens de 52 dagen durende kerstmarkt in Valkenburg is ontzetten veel te doen. Alleen al de mooie lampjes en geweldige lichtshows zijn de moeite waard om er naartoe te gaan. Is het droog buiten? Dan kun je genieten van een ritje op de rodelbaan. Daarnaast kun je natuurlijk ook het dorp van de kerstman bezoeken en verschillende voorstellingen bekijken van het kerstverhaal.

Een grote favoriet is het lopen langs de vele kerstkramen waar je niet alleen heerlijk eten kunt vinden, maar ook diverse decoraties en accessoires. De kramen staan verspreid door de stad maar ook in de grot.

De kerstmarkt in de Gemeentegrot is de populairste kerstmarkt van Europa, en dat is niet voor niks. Het is sowieso bijzonder te noemen dat er een ondergrondse markt te vinden is, maar als de grot dan ook nog in kerstsferen gebracht is, is het allemaal heel bijzonder.

Lees ook: Maak eens een theecocktail!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here