Ben jij ook benieuwd waar wij Nederlanders nou graag voor sparen? Bijvoorbeeld omdat je zelf graag ook geld opzij zou willen zetten, maar niet goed weet waar je dit het beste voor kan doen? Wij hebben het voor je uitgezocht en laten je in dit artikel zien wat de meest voorkomende spaardoelen zijn.

Tijdens de coronacrisis zijn mensen veel meer gaan sparen. Dit komt onder andere omdat het niet mogelijk is op vakantie te gaan, dagjes uit te plannen of vaak uit te gaan, maar ook omdat veel mensen bang zijn voor de economische crisis die dit virus met zich meebrengt.

Een financiële buffer

Veel mensen sparen voor een financiële buffer, zoals bijvoorbeeld een dure reparatie, naheffing van de Belastingdienst of een kapotte wasmachine, laptop, televisie of smartphone. Dit soort dingen komen vrijwel altijd onverwacht en als je hier geen buffer voor hebt kan het lastig zijn dit direct te kunnen betalen. Door hier een vangnet voor te hebben helpt het om het direct te betalen zodat je niet rood hoeft te staan of geld hoeft te lenen.

TIP: Lees de financiële reviews en ervaringen van ervaringensite.nl om een goede keuze te maken. 100% onafhankelijke reviews van echte mensen. Ervaringensite.nl beoordeelt alle partijen die actief zijn op het internet.

Spaardoelen voor vakanties

Ook het sparen voor vakanties of weekendjes weg is één van de veelvoorkomende spaardoelen. Een vakantie is natuurlijk vrij prijzig, maar door ervoor te sparen valt het vaak wel mee. Je bepaalt uiteindelijk natuurlijk zelf hoeveel geld je uitgeeft aan een vakantie; door veel te sparen kan er ook een duurdere vakantie geboekt worden. Maar dit kun je uiteraard ook gebruiken voor een leuk uitje op vakantie, of een keer extra uiteten gaan.

Onderhoud aan woning

Ook geld opzij zetten voor onderhoud aan de woning of zelfs een complete verbouwing wordt veel gedaan. Net als een dure reparatie is ook het onderhoud aan de woning vrij prijzig, dat hebben de meeste mensen niet even op de bank staan. Je woning verbeteren helpt overigens wel in de kosten; door zonnepanelen te plaatsen of optimaal te isoleren verlaag je de energiekosten.

Spaardoelen voor een auto

Wil je graag een mooie, nieuwe auto, dan moet je diep in de buidel tasten. Dit bedrag ineens betalen kan heel prijzig zijn, ook daarom sparen veel mensen hiervoor. Door iedere maand wat opzij te zetten kun je later jouw droomauto kopen. Is deze vervolgens ook nog energiezuinig, dan rijd je ook nog voordeliger.

Het pensioen

En als laatste het sparen voor je pensioen. Je standaard pensioen is meestal niet heel hoog, dus door hier nu al voor te sparen kun je dat straks als het nodig is makkelijk aanvullen. Niemand wil te weinig geld hebben om uit te kunnen geven, zeker niet nadat je je hele leven lang hebt gewerkt.

Lees ook: Makkelijke tips om geld te besparen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here