Misschien denk je dat geld verdienen via social media kanalen zoals Instagram heel ingewikkeld is, en niet voor jou is weggelegd maar dit is zeker niet waar. Natuurlijk, je moet er wel wat voor doen want het komt je niet aanwaaien, maar het is niet onmogelijk. Wat je moet doen om geld te kunnen verdienen op Instagram en hoe je dat dan doet, lees je in dit artikel.

Zorg voor genoeg volgers

De grootste klus is eigenlijk het krijgen van genoeg volgers. Wanneer je namelijk geld wilt verdienen via Instagram heb je tenminste 10.000 volgers hebben, anders heeft het totaal geen nut. Hierbij geldt vervolgens dat hoe meer volgers je hebt, hoe meer er verdiend kan worden via Instagram. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat je account interessant genoeg is om te gaan volgen. Wanneer je fotograaf bent bijvoorbeeld, doe je er goed aan een bepaalde look te creëren op je account. Dit kun je doen door telkens dezelfde filter toe te passen op je foto’s, of altijd dezelfde kader te gebruiken.

Daarnaast is het verstandig je te richten op een doelgroep, een niche. Door hiervoor te kiezen en de juiste hashtags hierbij te gebruiken zal je account eerdere opvallen binnen die doelgroep. Probeer hier zo specifiek mogelijk in te zijn. Dit helpt je later namelijk ook om betalende adverteerders te vinden. Een specifieke doelgroep is voor een adverteerder namelijk altijd meer waard dan een doelgroep zonder duidelijk niche.

Aan de slag op Instagram

Nadat je een account hebt gemaakt, foto’s hebt geplaats en mensen uit dezelfde doelgroep bent gaan volgen is het tijd om ook echt te zorgen voor die volgers. Wat wel belangrijk is, is dat de mensen die jou volgen kwalitatieve volgers zijn en je deze dus niet hebt gekocht. Dit zijn nutteloze volgers en uiteindelijk niks waard. Hoe je dan wel aan de juiste volgers komt, lees je hieronder:

  • Zorg ervoor dat je bij elke foto die je plaatst relevante hashtags gebruikt. Per foto mag je er maximaal acht gebruiken. Heb je er toch meer nodig? Dan kun je deze in de reacties plaatsen.
  • Andere accounts die vergelijkbaar zijn met die van jou zijn goed om te volgen.
  • Daarnaast is het belangrijk dat je interactief bent. reageer op andere accounts die relevant zijn, vraag hen iets over jou te delen en deel hun foto’s in jouw story. Vergeet hen daarbij niet te taggen.
  • Ook is het goed naar de trending hashtags te kijken en hier op in te spelen voor zover dat mogelijk is.

Verwacht niet dat je dit maar één keer hoeft te doen en vervolgens binnen een dag duizenden volgers erbij hebt. Je moet dit proces blijven herhalen en natuurlijk zelf ook content blijven plaatsen.

Geld verdienen via Instagram

Als het dan zo ver is en je hebt die 10.000 volgers, kun je aan de slag gaan met geld verdienen. In principe zijn er drie manieren waarmee dit goed te doen is, deze zullen we hieronder uitleggen.

Je eigen product of dienst

Er zijn veel bedrijven te vinden op Instagram en zij gebruiken dit vooral om hen eigen product of dienst te promoten. Denk aan het maken van websites, logo’s of kleding, maar ook het aanbieden van workshops, het schrijven van artikelen of het verkopen van cursussen en e-books.

Via Instagram is het makkelijk om zulke diensten of producten aan te bieden, zeker wanneer je er relevante foto’s of video’s bij gebruikt. Onthoud wel dat het belangrijk is dat je nuttige dingen aanbiedt die waarde toevoegt.

Affiliate marketing

Ook wanneer je geen eigen product of dienst aan te bieden hebt is het mogelijk geld te verdienen op Instagram. Denk eens aan het verkopen van producten voor iemand anders. De bedoeling is dan dat je producten krijgt van een andere partij, en deze moet pormoten en verkopen. Jij krijgt dan vervolgens een deel van de opbrengst. Dit wordt affiliate marketing genoemd, en is in feite een erg populair middel om geld te verdienen. Niet alleen via social media, maar ook op veel websites is deze vorm van verdienen te vinden.

Word influencer

Als je dan een goede niche hebt én een grote groep volgers kun je er ook over na gaan denken een bedrijf te benaderen die in diezelfde markt zit. Door een samenwerking met een bedrijf aan te gaan kun je geld gaan verdienen. Het bedrijf zal jou namelijk betalen voor het plaatsen van een post waarin je het product promoot. Vind je het lastig een bedrijf te vinden die bij je niche past, dan zijn er ook bemiddelingsbureaus te vinden die jou hierbij kunnen helpen.

Lees ook: Heerlijke ideeën voor het kerstdiner

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here