Heb jij last van pigmentvlekken in je gezicht? Dan kan dit je erg onzeker maken. Deze vlekken ontstaan wanneer de productie van melanine is ontregeld. Er wordt dan teveel melanine aangemaakt, waardoor er hyperpigmentatie ontstaat. Ook zijn je hormonen soms de oorzaak; wanneer je zwanger bent kun je namelijk ook last van deze vlekken krijgen. Daarnaast is het zo dat de vlekken vaak erger worden wanneer je in de zon komt, zonder een goede zonnebrand te hebben gesmeerd.

Maar dat is helaas nog niet alles. Ook acne of bepaalde cosmetica producten kunnen zorgen voor pigmentvlekken en wanneer je ouder wordt, is de kans ook groter. Krijg je de vlekken tijdens je zwangerschap, dan verdwijnen ze vaak vanzelf weer, maar ook dit hoeft niet altijd zo te zijn. Wil of kun je jouw huid hier niet voor behandelen, maar wil je de vlekken wel bedekken? Wij laten je zien hoe je dit kan doen.

Het exfoliëren van de huid

De pigmentvlekken zijn te zien in de bovenste huidlagen en dus is het verstandig regelmatig te exfoliëren. Hierdoor haal je namelijk de bovenste laag dode huidcellen weg. Dit kun je het beste doen met Glycolzuur. Deze stof heeft een bewezen werking dat het de vlekken minder zichtbaar maakt. Ook helpt het exfoliëren om de huid weer helder, glad en stralend te krijgen.

Behandel de pigmentvlekken

Je kunt de vlekken ook behandelen met een spotcorrector of serum, om ze te verminderen. Hier zitten namelijk stoffen in die de aanmaak van melanine afremmen, zoals glucosamine en vitamine C. door dit elke dag te gebruiken kan het ervoor zorgen dat je huid weer gelijkmatig van teint wordt binnen een paar weken. Het is hierbij wel de bedoeling dat je de hele huid behandeld en niet alleen de plekken.

Pigmentvlekken voorkomen

Om nieuwe vlekken te voorkomen kun je het beste de felle zon zoveel mogelijk vermijden en daarnaast elke dag een dagcrème gebruiken met een SPF van minimaal 25. Doe dit echt het hele jaar door en dus niet alleen in de zomer.

De plekken camoufleren

Werken alle bestaande tips niet of niet voldoende, of is het kleurverschil tussen de vlekken en je huid heel groot, dan kun je ook een kleurcorrector gebruiken. Een goede corrector heft namelijk het kleurverschil op, waardoor je huid er rustiger uitziet. Zorg wel voor een corrector met een warme ondertoon, want een koele ondertoon zorgt ervoor dat de pigmentvlekken een grijze kleur krijgen.

Foundation om te egaliseren

Nadat je de vlekken hebt gecamoufleerd breng je een foundation aan die past bij jouw huid. Zorg ervoor dat je deze dept, zodat je de concealer niet wegveegt. Gebruik hiervoor een goede foundation die niet alleen zorgt voor een natuurlijke look, maar ook de huid hydrateert.

Lees ook: Zo kom je van je lichaamsacne af!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here