Acne kent iedereen, we hebben er waarschijnlijk allemaal in onze puberteit mee te maken gehad en veel volwassenen ontdekken ook nog weleens een puistje in hun gezicht. Maar acne kan ook op de rest van het lichaam voorkomen. Lichaamsacne is een onzuiverheid op het lichaam en kan in principe overal verschijnen waar poriën te vinden zijn. Denk hierbij dus niet alleen aan het gezicht, maar ook aan de rug, nek en onderlichaam. Acne komt meestal voor bij mensen met een onzuivere en vette huid. Ook kan acne ontstaan doordat je verzorgingsproducten gebruikt die porie-verstoppend zijn. Hoe je van je lichaamsacne af komt, lees je hier!

Zorg voor een natuurlijke stof

Je kunt het beste kleding dragen van natuurlijke stoffen en jeukende, schurende en strakke stoffen zo veel mogelijk vermijden. Ademende kleding zoals kleding van katoen, helpt je huid vrij te houden van verstoppingen. Deze verstoppingen worden veroorzaakt door bacteriën, dode huidcellen, zweet en overtollig talg.

Ga douchen nadat je gezweet hebt

Achtergebleven zweet, na een werkdag of na het sporten bijvoorbeeld, is de perfecte broedplaats voor acne. Het is dus verstandig hierna direct te douchen. Wanneer dit niet mogelijk is, kun je een product gebruiken dat het overtollig talk van je huid afhaalt.

Exfoliëren tegen lichaamsacne

Als je huid gevoelig is voor acne scheidt het automatisch meer huidcellen af. Deze huidcellen kunnen vervolgens poriën verstoppen en zo onzuiverheden veroorzaken. Door één of twee keer per week je huid te exfoliëren kun je acne voorkomen.

Hydratatie van de huid

Normaal gesproken hydrateert je huid zichzelf met talg, maar wanneer de vochtwaarden uit balans zijn kan het zo zijn dat je huid teveel olie produceert. Door elke dag een moisturizer te gebruiken op je huid kun je dit voorkomen. Kies hierbij wel voor een product zonder porie-verstoppende ingrediënten.

De kussensloop wassen tegen lichaamsacne

Op je kussensloop hopen allerlei porie-verstoppende resten van verschillende producten, talk en dode huidcellen zich op. Dit zorgt voor lichaamsacne en mee-eters. Door je kussensloop één of twee keer per week te wassen of regelmatig te wisselen van sloop, kun je dit aanzienlijk verminderen. Daarnaast wordt het ook afgeraden een wasverzachter te gebruiken omdat dit vaak ingrediënten bevat die porie-verstoppend zijn.

Lees ook: Gezichtsmasker voor de vette huid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here