Vind jij thee saai? Niks is minder waar! Er zijn ontzettend veel theesoorten te vinden, dus er is ook altijd voor iemand wel een passende smaak te vinden. Maar daarnaast kan thee natuurlijk ook dienen als de basis voor iets anders, bijvoorbeeld een theecocktail. Wij laten je in dit artikel een lekker recept zien voor een cocktail, en daarnaast ook nog andere variaties.

Groene thee met komkommer en vodka

Voor dit recept heb je 2 koppen groene thee nodig, 120ml vodka, een kwart komkommer, bruiswater en een paar takjes munt. Je zet de groene thee gewoon zoals het hoort en laat hierbij een paar takjes munt meetrekken. Daarna laat je de thee afkoelen in de koelkast.

Snijd vervolgens de komkommer in lange, dunne plakken en doe een paar ijsblokjes in 4 glazen, samen met de plakken komkommer. Shake nu de afgekoelde thee samen met de vodka en schenk dit in de glazen. Vul het aan met het bruiswater en garneer eventueel met nog wat extra munt.

Hibiscus theecocktail met rum en aardbei

Hier heb je 3 koppen hibiscusthee voor nodig, samen met een doosje aardbeien, 120ml rum, een eetlepel honing, bruiswater en wat takjes munt. Zet de hibiscusthee zoals het hoort en laat dit vervolgens afkoelen in de koelkast.

Verwijder nu de kroontjes van de aardbeien en halveer deze. De helft van de aardbeien doe je samen met de honing en wat ijsblokjes in een blender en mix dit totdat het eruit ziet als een slush. Verdeel dit vervolgens over de glazen, doe de rum erbij en als laatste de thee met wat bruiswater. Garneer dit met de overige aardbeien en eventueel een paar takjes munt.

Kamillethee met tequila en citroen

Hier heb je een hele sterke kop kamille thee voor nodig, samen met een kop suiker, 4 citroenen, 160ml tequila en zout. Maak kamillethee van 4 zakjes thee en laat dit goed trekken. Vervolgens meng je de thee met de suiker en verhit dit in een pan op het vuur, zodat de suiker volledig op kan lossen. Laat het daarna afkoelen in de koelkast.

Pers vervolgens de citroenen uit en leg het zout op een plat bord. Met de overgebleven citroen ga je over de rand van de theecocktail glazen, om deze daarna te dippen in het zout. Meng nu de kamille met het citroensap en de tequila en verdeel dit over de glazen.

Lees ook: Deze kamerplanten kun je heel makkelijk stekken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here