Een gezichtsmasker is natuurlijk heerlijk, zeker wanneer je dit op een ontspannen avond doet. Lekker muziekje aan, kaarsjes aan en een gezichtsmasker op. Gewoon even een moment helemaal voor jou alleen. Maar, weet jij ook welk masker je moet gebruiken? Er zijn namelijk veel verschillende maskers te koop, en om de juiste te kunnen kiezen moet je eerst weten welk huidtype je hebt. Wij laten je in dit artikel zien welke gezichtsmaskers je kunt gebruiken wanneer je een vette huid hebt.

Ontdek je huidtype

Allereerst is het natuurlijk belangrijk te achterhalen welk huidtype je hebt. Bij een vette huid is het zo dat je gezicht de hele dag glans. Hierdoor zijn je poriën meestal goed te zien en kunnen ze zelfs een beetje ruw aanvoelen. Dit merk je ook wanneer je make-up op doet. Heb je ’s ochtends je make-up helemaal goed aangebracht, dan moet je dit in de middag vaak alweer bijwerken. Ook is het zo dat je met een vette huid meer last hebt van puistjes en andere oneffenheden.

Hoe vaak mag je een gezichtsmasker gebruiken?

Ten eerste is het belangrijk dat je gezicht helemaal schoon is wanneer jij een gezichtsmasker wilt gaan gebruiken. Het is dus belangrijk dat je alle make-up van je gezicht afhaalt. Ook wanneer je dit niet draagt is het verstandig je gezicht eerst even goed schoon te maken met een reiniger. Scrub je jouw huid wekelijks, doe dit dan ook voordat je een masker aanbrengt.

Een masker hoef je maar één of twee keer per week aan te brengen, net als het scrubben van de huid. Het is dus geen onderdeel van je dagelijkse routine, maar meer een extra verzorging. Overigens kan het zijn dat het masker iets prikkelt, maar branden mag het nooit doen. Voel je jouw huid branden dan doe je er goed aan het masker direct van je huid af te halen. Je huid is dan namelijk erg gevoelig voor één van de ingrediënten die in het masker zit, en hierdoor kun je een allergische reactie krijgen.

Welke maskers voor een vette huid?

Er zijn verschillende maskers te verkrijgen die allemaal afgestemd zijn op de verschillende huidtypes. Het is daarom ook goed te kijken welk masker er het beste geschikt is voor jouw vette huid. Gebruik je een masker die voor een ander huidtype bedoeld is, dan is de kans groot dat dit masker helemaal niks doet voor jouw huid.

Wanneer je een vette huid hebt kun je het beste een kleimasker gebruiken. Hou je hier niet van, dan kan een masker van poeder ook. Deze maskers absorberen namelijk het vet en doden daarnaast de schimmels en bacteriën die op en in je huid te vinden zijn. Let er wel op dat je het masker niet te lang laat zitten of te veel laat uitdrogen, want dan kun je last krijgen van een trekkend gevoel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here