Thuiswerken is de norm tijdens de coronacrisis. Daarom is het ook erg belangrijk te weten hoe je zo gezond en gelukkig mogelijk kan blijven terwijl je ook productief moet zijn. Lichamelijke klachten tijdens het thuiswerken komen vaak voor, maar ook andere ongezonde gewoonten zien we veel. In dit artikel geven wij je tips om ongezonde gewoonten te voorkomen.

Zorg voor een planning

Wanneer je thuiswerkt is de kans groot dat je ook langer doorwerkt, bijvoorbeeld in de avond nog even een paar uur. Hierdoor kan het lastig zijn om werk en privé gescheiden te houden. Het is belangrijk een goede planning te maken en je hier ook aan te houden. Zo voorkom je dat je veel te laat naar bed gaat om dat ene project nog even af te maken, bijvoorbeeld.

Blijf niet zitten tijdens het thuiswerken

De hele dag op een stoel zitten is niet goed voor je, zeker niet wanneer dit geen ergonomische stoel is. Werk je vanuit huis, dan kun je overwegen een sta-bureau aan te schaffen. Heb je daar geen ruimte voor, of geen financiële middelen, zorg er dan in ieder geval voor dat je voldoende beweegt en regelmatig even een pauze neemt om bijvoorbeeld een blokje om te lopen.

Maak je eigen kantoorplek

Werken vanaf de bank zodat je ook je serie kan kijken, of lekker lui vanuit bed zodat je onder de dekens kan blijven liggen. Het klinkt heel erg verleidelijk, maar het kan slecht zijn voor je productiviteit en je gezondheid. Het is veel beter je eigen kantoorplek te maken. gebruik hiervoor een logeerkamer of een gedeelte van je slaapkamer. Een goede werkplek heeft in ieder geval een bureau, een goede stoel en natuurlijke verlichting.

Blijf gezond eten tijdens het thuiswerken

Het is erg verleidelijk om even een koekje te pakken, of een beetje chips, maar beter kun je ervoor kiezen en gezonde maaltijd klaar te maken tijdens het thuiswerken. Wil je dit niet tussen het werken door doen, doe dit dan in de ochtend of de avond ervoor en zet het alvast klaar. Zo hoef je het tijdens de lunch alleen maar uit de koelkast te pakken.

Trek je kleding aan

Het klinkt heerlijk, de hele dag in je pyjama aan het werk zijn, maar dit zorgt niet voor een goede productiviteit. Het is beter om je aan te kleden zodat jij je minder lui of traag voelt.

Lees ook: De beste apps om spullen te verkopen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here