Nu we in het najaar zitten kunnen we zo langzamerhand al na gaan denken over de kerstboom. Hoe versieren we deze dit jaar, welke kleur nemen en welke decoraties gebruiken we verder nog in huis? Als je graag meegaat in de trends is het een goed idee dit artikel goed door te lezen. Wij vertellen je namelijk wat de trend voor kerst is dit jaar!

Er zijn maar liefst vier verschillende trends te vinden voor dit jaar, die je uiteraard mag mixen en matchen zoveel je wilt. Daarnaast kun je de spullen uit deze trends ook makkelijk combineren met de spullen die je al thuis hebt liggen.

De eerste trend; Snowy Xmas

Deze eerste trend neemt je vooral mee naar vroeger en voelt heel nostalgisch en Scandinavisch. De kleuren voor deze trend zijn rood, wit en blauw wat natuurlijk typisch Nederlands is. Een echte kerst van vroeger, lekker traditioneel met een brandende openhaard en een grote mok warme chocomelk.

Wat echt niet mag ontbreken bij deze trend zijn de ballen met sneeuwvlokken, sneeuwbollen, stolpen in allerlei formaten en houten kersthangers. Maar ook witte dennenappels bijvoorbeeld, en mooie blauwe en rode ballen.

Een natuurlijke kerst bij de tweede trend

De tweede trend staat vooral in het teken van een natuurlijke kerst en is geïnspireerd op een mooi groen eiland dat voornamelijk bestaat aan zwart zand, vulkanen en volle bossen met mooie bomen. Vooral de groene tinten staan in deze trend centraal met als accessoire kleuren oranje en lime. Daarnaast mag ook lichtgrijs en blauwgrijs gebruikt worden als accent.

Verder kun je bij deze trend denken aan veel mos, boeketten die aan de muur hangen en kerstballen van velours. Voor het servies kun je het beste kiezen voor zwart aardewerk of ander donker servies, om het zwarte zand van het eiland terug te halen.

Aardse kleuren met de kerst

Ben jij fan van verschillende natuurlijke kleuren in je huis? Dan is deze trend perfect voor jou. Hier draait alles namelijk om echte natuur en aandacht hebben voor de wereld waar we op leven. De kleuren die hier zoals bij horen zijn verschillende tinten bruin, wit, brons en grijs.

Deze kleuren worden gecombineerd met potten van terracotta, vazen in mooie, aparte vormen en keramiek. Ook katoentakken en droogbloemen kunnen hier goed bij. Wat deze trend helemaal leuk maakt, is het gebruik van de tafelklem. Jarenlang was hij er niet, en ineens is hij helemaal terug, en hoe! Decoreer hem met verlichting, verschillende kerstballen en andere versieringen voor een mooi en speels effect.

Warme kleuren en duurzaam materiaal

De laatste trend staat in het teken van warme kleuren die gemixt worden met tijdloze, duurzame materialen en mooie geometrische vormen. Dit bij elkaar zorgt vooral voor een retro gevoel wat het natuurlijk extra leuk maakt wanneer je hiervan houdt.

Wat vooral opvalt zijn de glazen ballen met fluweel, gouden glitters en roze pailletten. Maar ook veren, panterkerstballen, roze gedroogde eucalyptus en goud gespoten Asparagus zijn zeker aanwezig in deze trend!

Lees ook: Succesvol inzetten van je social media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here