Voor je gezondheid is goede luchtzuivering heel erg belangrijk. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit waar je woont als je maar een goede luchtzuivering hebt en je huis ook goed gefilterd kan worden. Er zijn dan ook een paar dingen die je er zelf aan kan doen. Zorg dat je een goede luchtzuivering in je huis hebt.

Ramen open voor luchtzuivering

Eén van de dingen die je altijd kan doen en ook heel erg logisch zijn, is het feit dat je een raam open kan zetten. Natuurlijk hoeft een raam niet volledig wijd open te staan, want het kan heel gevaarlijk zijn voor dier of mens, maar een raam op een kiertje staan helpt altijd al. Als het raam op een kiertje staat, is het al veel makkelijker om steeds maar weer nieuwe lucht naar binnen te laten en de oude lucht naar buiten. Zo ben je zelf niet echt opgesloten en krijg je toch steeds weer frisse lucht naar binnen.

Wanneer je niet liever allemaal beestjes binnen hebt, kun je natuurlijk altijd horren voor je ramen plaatsen. Vaak zijn dit namelijk de oorzaken waarom mensen hun ramen in de zomer niet open willen zetten. Maar in de zomer is het ook erg belangrijk dat je huis gewoon goed geventileerd wordt en dat je heb je dus echt wel een raam open.

Ventilatie systeem

Verder is het natuurlijk belangrijk om te kijken hoe het ventilatie systeem in jouw huis precies zit. Als het ventilatiesysteem toch niet helemaal is wat je wilt, is het belangrijk om hier wat aan te laten doen. Dit zodat er wel goed geventileerd wordt in je huis. Je wilt natuurlijk wel dat je altijd frisse lucht in kan ademen. Wanneer je een huurhuis hebt, kun je het natuurlijk altijd aan de woningstichting of aan de verhuurder vragen hoe het precies zit met het ventilatie systeem.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je zelf ook het ventilatie systeem schoon houdt. Wanneer als het systeem niet schoon is ventileert het minder goed. Het hebben van een ventilatiesysteem is dan onnodig.

Lees ook: Wat is deepcleaning?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here