Heb jij thuis een kast staan waarvan de kleur echt niet meer bij je interieur past, of gewoon vervaagd is? Vaak wordt er dan meteen gekeken naar een nieuwe kast, terwijl dit lang niet altijd nodig is. Als de kast verder namelijk nog helemaal goed en stabiel is, kun je deze prima zelf opknappen. Met de tips in dit artikel, gaat dat vast lukken!

Waar moet je rekening mee houden?

Je hoeft geen geweldige klusser te zijn wanneer je jouw kast wilt opknappen, maar het is wel handig om over bepaalde dingen goed na te denken. Ga je hem schilderen, dan zou je eerst de oude verflagen weg moeten halen, de kast moeten schuren en hem ontvetten. Ook is het verstandig het beslag er vanaf te halen en hem helemaal stofvrij te maken.

Kijk hem ook goed na. Zie je kleine puntjes of gaatjes, gebruik dan een geschikt vulmiddel om dit te repareren. Ook een grondverf gebruiken wordt aangeraden zodat de verf beter hecht.

Tips voor het schilderen van de kast

Nadat je de nodige voorbereidingen hebt gedaan is het tijd om de kast te gaan schilderen. Dit is vrij makkelijk om te doen en het resultaat is direct zichtbaar. Wel zijn er een aantal punten waar je op moet letten als je gaat beginnen:

  • Roer de verf altijd eerst goed door
  • Voor de randen van de kast gebruik je het beste een kwast
  • Voor de vlakken kun je een velvetroller gebruiken
  • Werk in de verticale richting en rol horizontaal uit, zo krijg je geen strepen
  • Laat de verf voldoende drogen voordat je een tweede laag aanbrengt
  • Plaats het beslag pas weer terug als de kast volledig is opgedroogd

Aanpassingen maken

Vind je de handgrepen niet meer mooi, of het bovenblad? Dan zou je er natuurlijk voor kunnen kiezen dit ook te veranderen. Er zijn veel handgrepen te vinden in allerlei soorten en maten. Kijk hier dus goed naar, want de handgrepen kunnen vaak net het verschil maken voor je kast. Dit geldt uiteraard ook voor de verschillende deurknoppen of sleutelgaten.

Wil je het nou helemaal anders doen? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen te gaan werken met behang. Dit geeft een heel mooi speels effect.

Lees ook: Een kasteel bezoeken in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here